RUT-avdrag

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Begreppet RUT-avdrag används för att beskriva möjligheten till skatteavdrag för privata kunder för husarbete, till exempel städning och trädgårdsarbete. Avdraget är på 50% och ges enbart för arbetskostnad.

Avdraget gäller för Dig som är minst 18 år när Du köper tjänsterna samt att Du måste vara obegränsat skatteskyldig i Sverige

Privatpersoner får skattereduktionen genom fakturamodellen. Det innebär att Du som kund betalar hälften av arbetskostnaden till Vellinge Städservice, som utför arbetet. För att du ska kunna utnyttja fakturamodellen krävs att företaget som anlitas har F-skattsedel, vilket Vellinge Städservice naturligtvis har. När arbetet är utfört begär Vellinge Städservice resten av arbetsersättningen av Skatteverket. Följande år står det förtryckt i Din inkomstdeklaration hur stort belopp Du har fått i preliminär skattereduktion.

Du kan få upp till 50 000 kronor i skattereduktion per år. Är Ni två blir maxavdraget 100 000kr. Dock kan avdraget aldrig bli större än det belopp som Du/Ni ska betala i slutlig skatt.

Besök Skatteverkets hemsida för mer information om RUT-avdraget!