VANLIGA FRÅGOR

Vilka olika städavtal erbjuder ni?

Vi erbjuder städavtal till privata kunder och till företagskunder.
Alla avtal är anpassande till olika kunders behov, önskningar och uppdragens storlek.
Vilken uppsägningningstid gäller?

Ett städavtal har tre månaders uppsägningstid.
Vilket geografiskt område arbetar ni inom?

Vi arbetar i hela sydvästra Skåne, inklusive Malmö, Lund och Trelleborg.
Tar ni betalt för framkörning?

Nej, vi debiterar ingenting för framkörning till våra kunder.
Finns det några andra avgifter som jag bör känna till?

Vi tar en administrativ avgift på 24 kr för att skicka ut faktura per post. Denna avgift kan du enkelt undvika, genom att låta Vellinge Städservice fakturera via e-post.
Har ni en prislista?

Vi har olika prislistor för olika städuppdrag. Enklast är att be om en offert via e-post eller ring oss, så kan vi berätta mer utifrån just dina behov!
Vilka betalningsvillkor har ni?

Faktura skickas ut en gång per månad, i slutet av månaden.
Betalningsvillkor för privata kunder är 10 dagar, p.g.a. RUT-avdraget.
Betalningsvillkor för företagskunder är 15 dagar netto.
Hur snabbt kan ni börja städa hos nya kunder?

Så snart vi har tecknat ett avtal med en ny kund, så kan vår städservice påbörjas efter det schema som vi kommit överens om.
Har ni F-skattsedel?

Ja, Vellinge Städservice har F-skattesedel.
Städar ni åt både privatpersoner och företag?

Ja, vi har både privata kunder som innebär städning i hemmen och företagskunder med städning i lokaler och kontor.

Vi städar även åt föreningar, t.ex trappstädningar.

Vi tar gärna båda privata- och företagsuppdrag.
Vad sker vid första kundbesöket?

Efter att du har kontaktat oss, bokar vi en kostnadsfritt besök hos dig. Vid detta besök går vi igenom de lokaler/objekt som ska städas och lyssnar noga på dina önskemål. Vi kommer att be dig berätta för oss om det finns några speciella önskemål och detaljer gällande den städning som du vill ha utförd. Vi diskuterar larm, nycklar, kunduppgifter, port kod och andra praktiska detaljer. Därefter bokar vi en tid för provstädning.

Du kan även boka tid för provstädning via telefon eller e-post.
Vad sker vid första städningen?

Om du är nöjd efter vårt kundbesök och provstädning, och vill att Vellinge Städservice ska fortsätta att städa åt dig, så kommer första städningen att vara en s.k. ”Grundstädning”. Då kommer två städare att genomföra en riktigt grundlig städning av hela lokalen/hemmet. Därefter blir du kontaktad av Vellinge Städservice, där vi kan stämma av hur lång tid, kvalitet och andra detaljer som vi anser att det behövs samt som du önskar vid fortsatt ordinarie städning.
Vem står för städmaterial och rengöringsmedel?

Vid städning som utförs hos privata kunder, är det kunden som ansvarar för att tillhandahålla städmaterial och rengöringsmedel.
Vid flyttstädningar, storstädningar samt städning hos företag, så tillhandahåller Vellinge Städservice städmaterial och städutrusning.
Kan man köpa rengöringsmedel av er?

Vid städning hos företag samt vid flytt- och storstädningar, så tillhandahåller Vellinge Städservice allt material inklusive rengöringsmedel.
Privata kunder kan tyvärr inte köpa rengöringsmedel via oss. Däremot ger din kontaktperson på Vellinge Städservice eller städare dig gärna tips och råd om vilka produkter som du kan köpa in för bästa och mest miljövänliga städning.
Är det något speciellt märke av rengöringsmedel ni använder?

Till största möjliga mån använder Vellinge Städservice miljömärkta produkter. Vi önskar även att våra privatkunder också gör det. Din städare från Vellinge Städservice ger dig gärna tips och råd om vilka produkter som du kan köpa in för bästa och mest miljövänliga städning.
Vad ingår i en städning?

Framförallt ska du vara nöjd med städningen. Därför är det av stor vikt att vi från början kommer överens om vad du vill ska ingå. Detta går vi grundligt igenom under vårt första kundbesök. Vi håller också regelbunden kontakt där du kan framföra önskemål om vad som ska ingå.
Vellinge Städservice har också listor på standard moment som ingår i en normal veckostädning och som vi följer, om du väljer att lämna ditt förtroende och hem till oss.

Denna lista hittar du under fliken ”Våra tjänster” / ”Veckostädning”.
Hur fungerar RUT-avdrag?

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt.

Läs mer här om det!
Vad måste jag göra för att få RUT-avdrag?

Du, som kund, behöver inte gör något för att få RUT-avdrag. Allt som krävs är att du, vid bokning av städning, lämnar ditt personnummer, fullständigt namn och adress till Vellinge Städservice, så sköter vi resten.
Ger ni några kvalitetsgarantier?

Vi har kvalitetsgaranti, som innebär att vi åtgärdar det du inte är nöjd med.

Vid reklamation för flyttstädning gäller att detta anmäls inom två dagar och att åtgärd av städfirma genomförs inom sju dagar.

Vid reklamation av all annan städnng, så måste anmälan göras så snart så möjligt efter städtillfället och åtgärd ska utföras snarast möjligt enligt överenskommelse med kunden.
Vad händer om en kund inte är nöjd med städningen?

Vi ger kvalitetsgaranti på våra tjänster. Om du av någon anledning inte tycker att vi har utfört tjänsten så som vi har kommit överens om, så kommer vi snarast möjligt att åtgärda detta.

Vid reklamation för flyttstädning gäller att detta anmäls inom två dagar och att åtgärd av städfirma genomförs inom sju dagar.
Hur sent kan jag avboka en städning?

Eftersom vi planerar schema för våra anställda varje vecka, så vill vi helst ha din avbokning minst en vecka i förväg, men gärna med längre framförhållning om detta är möjligt.

Självklart kan det inträffa akuta situationer som gör att städning måste avbokas med mindre framförhållning och då uppskattar vi om du ringer snarast möjligt för avbokning.
Vilka rutiner har ni för anställning av personal?

Via arbetsförmedlingen får vi tillgång till personer med rätt kompetens. Dessa genomgår våra intrevju- och urvalsprocess där vi endast anställer dem med rätt kompetens och inställning till god service.

All personal genomgår Vellinge Städservices internutbildning och introduktion innan de får ta hand om egna uppdrag.

För ytterligare trygghet har vår personal tystnadsplikt, vilket befästs genom en sekretessförbindelse. Vellinge Städservice har också en ansvarsförsäkring som omfattar hela personalen.
Hur brukar ni hantera nycklar och larm?

Vi har mycket noggrannt utvecklade rutiner för hantering av nycklar och larm och andra känsliga kunduppgifter, som vi är noga med att följa. Vid mottagande av nycklar lämnar vi nyckelkvittens och nycklarna märker vi med säkerhetsbrickor från Keyfinder.
Vad händer om något går sönder under städningen?

Vellinge Städservice har försäkringar som täcker eventuella skador på egendom som vår personal orsakar. Skulle en olycka inträffa, informeras du som kund omedelbart och Vellinge Städservice kommer att ersätta skadan snarast möjligt.
Vad händer vid en olycka?

All vår personal är försäkrade under arbetstid samt på väg till och från arbetet.
Är det alltid samma personer som städar hos mig?

För din trygghet strävar vi efter att ha samma städpersonal varje gång. Undantag från detta kan naturligtvis ske, till exempel vid sjukskrivning, semester, vård av barn eller om någon i vår personal väljer att sluta hos oss.
Arbetar er städpersonal ensamma, i par eller flera tillsammans?

Oftast arbetar vår städpersonal i team om två städare. I vissa fall arbetar dock personalen ensam.
Varför ska man välja just er?

Vårt motto och vårt mål är att Vellinge Städservice ska hålla hög kvalitet på våra tjänster hellre än hög kvantitet. Detta innebär att vi är specalicerade på städning, där vi arbetar i nära samarbete med våra kunder för att du ska känna att du får riktigt god service och väl utförd städning enligt det avtal vi tillsammans utformat. Trygghet, flexibilitet och lyhördhet några av våra ledord. Du ska känna förtroende för oss som din leverantör av städtjänster och känna att vi utför dem efter dina önskemål och när det passar dig.